Behandling af stomatitis

Effektiv behandling af stomatitis hos voksne

Behandling af stomatitis hos voksne afhænger stort set af sygdommens art samt tilhørende sygdomme, som fremkalder udseende af sår og betændelser i munden. Det mest interessante er, at diagnosen stomatitis stadig udføres visuelt: patienten testes kun i tilfælde af mistanke om andre, mere alvorlige sygdomme. Effektiv stomatitisbehandling er imidlertid mulig, forudsat at sygdommens type er korrekt bestemt. Genopretning sker normalt efter en eller flere uger, men der er mere alvorlige former, når langvarig rehabilitering er nødvendig for fuld genopretning. Lad os se på de vigtigste typer af sygdomme og stoffer til behandling af stomatitis hos voksne.

Et karakteristisk træk ved denne type stomatitis er udseendet af såkaldt akter på mundslimhinden. Disse er små runde sår med rødhed ved kanterne, hvis berøring forårsager ubehagelige smertefulde fornemmelser. Ofte opstår som følge af aktiviteten af ​​mikroorganismer (især staphylococcus). Behandling af aphthous stomatitis hjemme anbefales kun, hvis det ikke er forårsaget af en mere alvorlig sygdom. Ofte forekommer aphthous stomatitis med problemer med immunsystemet, leveren og mavetarmkanalen.

Behandlingsmetoder

  • Allergi Terapi.
  • Antiseptisk behandling (behandling af akter-inflammatoriske opløsninger, geler og salver).
  • Tandbehandling og sanitet i mundhulen (efter tandbehandling forekommer stomatitis sjældnere end i
  • nærværelse af karies læsioner).
  • Immunterapi.
  • Kost.

Der er 4 hovedtyper af stomatitis: infektiøs, traumatisk, allergisk og aphthous. De kan skyldes forskellige grunde.

Infektiøs stomatitis er forårsaget af vira og bakterier, sjældnere, gærlignende svampe, der koloniserer mundhulen og, hvis de ikke behandles, understøtter den inflammatoriske proces.

Når det opstår, stiger den generelle kropstemperatur altid, udslæt forekommer i form af små bobler, sår, øget spytdannelse, rødme i mundhinden i munden eller udseendet af hvidt bløde.

Herpes stomatitis er en af ​​de former for slimhindebetændelse i munden. Denne sygdom er forårsaget af herpes simplex virus og er karakteriseret ved dannelse af vesikler, høj feber og alvorlige tegn på forgiftning.

I traumatisk stomatitis forårsaget af mekanisk eller kemisk skade på mundslimhinden opstår der ofte sår og erosion. Forskellige patogener kommer ofte ind i dem og fremkalder udseende af inflammatoriske processer.

Allergisk stomatitis opstår på grund af antigener, der kommer ind i blodbanen. I dette tilfælde kan årsagen til stomatitis hos voksne og børn være ethvert protein, medicin, mad, plantepollen, dyrehår osv.

Denne sygdom er karakteriseret ved udtalt hævelse og rødme med kløe. Med eliminering af den allergiske faktor kommer der en betydelig lindring og gradvis eller abrupt forsvinden af ​​symptomer.

Aphthous stomatitis provokerer forskellige virussygdomme eller sygdomme forbundet med dysfunktion i mave-tarmkanalen. Den særegne slimhindebetændelse i munden er dannelsen af ​​erosive overflader eller akter.

Disse defekter har en rund eller oval form med klart definerede grænser. I udseendet af den første udslæt kan det forårsage generel ulempe i kroppen.

Udseendet af denne sygdom kan også fremkaldes af følgende faktorer: nedsættelse af immunitet under påvirkning af stress eller andre negative psykologiske stimuli; manglende overholdelse af hygiejnestandarder kroniske sygdomme; utilfredsstillende miljøforhold rygning eller alkoholmisbrug ikke-professionel tandbehandling alvorlig dehydrering hormonelle lidelser; tilstedeværelsen af ​​anæmi og andre årsager.

Under alle omstændigheder, uanset hvilken type stomatitis du måtte have – det er hurtigst muligt at konsultere en læge for at fastslå den nøjagtige diagnose.

Behandling af stomatitis hos voksne derhjemme uden at fastslå den nøjagtige årsag til forekomsten er en meget risikabel forretning.