Hjerteinfarkt

Iskæmisk slagtilfælde er kendetegnet ved en akut og dannelse af stabile eller regression delvis neurologisk defekt forårsaget af en pludselig brud blodgennemstrømningen i en bestemt del af hjernen med udviklingen af ​​neuronal nekrose – cerebral infarkt. iskæmisk slagtilfælde behandling udføres i et specialiseret hospital og er rettet mod at udføre specifik og grundlæggende behandling, som afhænger af typen af ​​slagtilfælde og årsager (aterotrombotisk, lacunar, cardioembolic forbundet med hemorheological microocclusion og hæmodynamisk), placering af læsionen, såvel som beskaffenheden af ​​neuronerne i hjernen ændres , patientens generelle tilstand og ledsagende lidelser.

Hjerneinfarkt er langt de mest hyppige sygdomme i centralnervesystemet hos patienter i midaldrende og ældre, og iskæmisk slagtilfælde er 75-80% af det samlede antal cerebrovaskulære lidelser cerebral cirkulation. Strategien behandling tages i betragtning og patogenetiske ætiologiske heterogenitet af cerebralt infarkt, i hvert tilfælde installeret en direkte årsag og mekanisme for slagtilfælde, og det er i øjeblikket i vid udstrækning afhængig sygdom prognose, og derefter sekundær forebyggelse betyder at forhindre udviklingen af ​​tilbagevendende slagtilfælde.

Med udviklingen af ​​iskæmisk slagtilfælde består behandlingen af ​​flere faser:

præhospital;
hospital;
Restorativ behandling (medicin, massage og muskel elektrisk stimulering);
Rehabilitering (fysioterapi, refleksologi og massage).
Generelle principper for behandling for iskæmisk slagtilfælde
Af særlig betydning er den aktualitet, kontinuitet og korrekte taktik behandling på alle stadier af behandling af iskæmisk slagtilfælde. Dette er forbundet med høj dødelighed i den akutte periode (20% af alle tilfælde af cerebral infarkt), dødelighed i de første år efter sin udvikling (10-15%), og ofte også med udviklingslandene begrænsninger i hverdagen (kognitiv svækkelse, tale og / eller impellerende lidelser).

Stor betydning givet til nyttiggørelse og rehabilitering aktiviteter, som har til formål at reducere handicap og mest komplette genvinding af tabte funktioner af neuroner i en specialiseret afdeling eller lokal neurologisk sanatorium – fysioterapi, massage, mudder terapi, fysioterapi og zoneterapi. Personer i den arbejdsdygtige alder et vigtigt aspekt af rehabilitering (apotek) fase beskæftigelse baseret på faglige kvalifikationer.

Hvis du har mistanke om, at udviklingen af ​​iskæmisk slagtilfælde – pludselig kraftig hovedpine, opkastning, mærket svimmelhed, kortvarig bevidstløshed med udviklingen af ​​taleforstyrrelser (motoriske eller sensoriske afasi), sløret syn, lammelser eller lammelse (lemmer, tunge, ansigt), krampeanfald – behøver ikke at giver mulighed for panik, kalder straks en ambulance.

Før brigaden ankommer (om nødvendigt) træffes der foranstaltninger til at opretholde patientens vitale funktioner, herunder:

normalisering af vejrtrækning – sikre en strøm af frisk luft, frigør luftvejene af slim, tandproteser eller opkast (dreje hovedet til den ene side og rense mundhulen rent lommetørklæde) for at fjerne alle sammenklemningszonerne objekter (slips, stram krave, tørklæde);
Hæv patientens hoved og overkrop i 25-30 cm (for at forhindre hjerneødem);
ved et konvulsivt syndrom for at forhindre biting af en tunge, for at fjerne objekter, som han kan ramme hovedet på;
ved hjertestop – at udføre kardiopulmonal genoplivning (kunstig åndedræt og / eller indirekte hjertemassage).
Taktik af præhospitalbehandling
Dannelse af stabilt nekrose og udvikling af strukturelle og morfologiske ændringer i hjernens neuroner med forekommer hjerneinfarkt, forekommer inden for 3-6 timer efter indtræden af ​​de første symptomer, den såkaldte “terapeutiske vindue”. I løbet af denne tid reduktion af blodforsyningen til det iskæmiske område, der er et stop dannelsesproces nekrose fokus og minimerer neurologiske udfald. Derfor er den vigtigste faktor er den præhospitale øjeblikkelig indlæggelse af patienten i intensiv afdeling neurologisk afdeling eller intensiv afdeling med transport i en speciel bil, “førstehjælp”.

Vagtlæge har patienten en intens (om nødvendigt genoplivning) lægebehandling formål at fjerne livstruende lidelser i det kardiovaskulære og respiratoriske systemer (ved hjælp af specielle nasale og mund luftkanaler), frasuges udledning fra mund og næse (slim og / eller opkast ). Om nødvendigt udføres tracheal intubation, kunstig åndedræt, indirekte hjertemassage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *