Koronararteriesygdom

Hvilke symptomer hjælper med at genkende koronararteriesygdom?

Patologiens lumskhed ligger i fraværet af symptomer i mange tilfælde. Det kan udvikle sig gennem årene, mens en person ikke engang ved om tilstedeværelsen af ​​koronar hjertesygdom i kroppen. De første tegn på udviklingen af ​​iskæmisk hjertesygdom kaldes ubehag i brystregionen, panikanfald, frygt for døden. Over tid udvikler IHD sig og manifesterer sig med forskellige symptomer. Det kliniske billede varierer afhængigt af den specifikke form af sygdommen. Perioder med forværring veksler med en stabil tilstand.

IHD fremgår af følgende tegn:

 • træthed, sløvhed, svaghed og svimmelhed
 • følelse af kortsigtet mangel på luft
 • brændende og tyngde i brystet;
 • kvalme;
 • under fysisk anstrengelse – ubehag i brystet.

Andre symptomer på koronar hjertesygdom: åndenød, når du går og løber hurtigt, arytmi, pludselig trykstigning, overdreven svedtendens og andre. Ifølge de anførte tegn kan man gætte om udviklingen af ​​iskæmisk sygdom, men de vises ikke samtidigt, men afhængigt af typen af ​​patologi og graden af ​​dens forsømmelse. Hvis du bemærker to eller tre af disse tilbagevendende symptomer, skal du ikke udsætte et besøg hos en specialist.

Typer af iskæmi

Blandt alle former for iskæmisk hjertesygdom er der ofte:

 • Angina pectoris – denne form er præget af pressende smerter i brystbenet, tyngde i hjertet. Arten af ​​smerte: skærer, presser, klemmer. I nogle tilfælde erstatter en akut iltmangel et angreb af smerte. Symptomer opstår pludselig og forsvinder efter et par minutter.
 • Myokardieinfarkt er en langvarig smerte med høj intensitet. Der er en følelse af iltmangel, muligvis koldsved, alvorlig svaghed, angreb af frygt.
 • Hjertesvigt er en forstyrret naturlig hjerterytme, åndenød observeres selv med ikke intens anstrengelse, svaghed, hævelse af benene.
 • Forstyrrelser i hjerterytmen er en anden almindelig form for patologi. Der er afbrydelser i arbejdet i hjertemusklen. Følelsen af ​​at falme erstattes af et accelereret hjerteslag.

Metoder til behandling af koronararteriesygdom

I mange lande i verden anerkendes IHD som en sygdom med en høj dødelighed. På et alvorligt stadie af patologi tyer de til kirurgisk indgreb. I andre tilfælde bruger læger en holistisk tilgang, der ikke kun har til formål at forbedre patientens hjerte, men også at ændre hans livsstil. For at bestemme formen for koronar hjertesygdom kræves en foreløbig diagnose. Først og fremmest foretages en indledende undersøgelse, tilbagevendende symptomer afklares. Fysisk undersøgelse, EKG, ultralyd, blodprøve og andre tests.

Baseret på de data, der er indhentet om hjertemuskulaturens tilstand, tegn på samtidig patologi, foreskriver specialisten den passende behandling, herunder en eller en kombination af metoder:

 • Lægemiddelterapi – bruger en gruppe forskellige lægemidler, der sigter mod at genoprette blodtilførslen og forhindre komplikationer.
 • Ikke -medicinsk behandling – omfatter fysiske og hardware behandlinger, såsom massage, hydroterapi og andre metoder.
 • Støttende terapi – lægemidler rettet mod at opretholde hjertemusklens sundhed, lindre stress, reducere blodtryk og vitaminkomplekser.
 • Kost er et uundværligt element i kompleks behandling. En afbalanceret menu med begrænset brug af krydderier og salt, eksklusive skadelige produkter, der fremkalder den videre udvikling af iskæmisk hjertesygdom.
 • Begrænsning af fysisk aktivitet – små belastninger er gode for hjertet og kroppen som helhed. Derfor er det værd at træffe et valg til fordel for ikke intense belastninger, opgive styrkeøvelser.

Ved behandling af koronararteriesygdom er det vigtigt strengt at overholde lægens forskrifter og følge alle recepterne. Kun en integreret tilgang til behandling og overholdelse af reglerne lover et positivt resultat.

Faktorer, der fremkalder koronararteriesygdom

Hovedårsagen til udviklingen af ​​koronar hjertesygdom er åreforkalkning. Dens essens ligger i tilstedeværelsen af ​​aterosklerotiske plaques i blodkarrene, som komprimerer eller fuldstændigt blokerer blodets adgang til forskellige dele af hjertet og derved fremkalder utilstrækkelig blodtilførsel.

Iskæmisk hjertesygdom opstår ikke kun på grund af utilstrækkelig blodtilførsel til hjertet, men også af en række andre årsager. Faktorer i udviklingen af ​​patologi er ubalanceret ernæring, misbrug af fastfood, dårlige vaner, hyppig stress, metaboliske lidelser, fedme, arvelighed. Det fremkalder kranspulsår og en stillesiddende livsstil, langvarig brug af hormonelle lægemidler, herunder prævention, alder over 50 år. Efter halvtreds er mænd normalt i hovedrisikogruppen. Imidlertid er udviklingen af ​​koronar hjertesygdom hos kvinder med tidligere sygdomme (diabetes mellitus, hypertension og andre) ikke udelukket.

Præventive målinger

Enhver form for sygdom, herunder SBS, er lettere at forebygge end at helbrede. Overholdelse af enkle regler vil hjælpe i dette. Vigtig:

 • Minimer dit indtag af fed mad.
 • Foretrækker fødevarer, der er rige på vitaminer og mineraler.
 • Stop med at drikke og ryge.
 • Overvåg din vægt, og glem ikke lette sportsgrene, såsom cykling, gåture.
 • Undgå stressende situationer, glem ikke at hvile.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *